No stress for the dress - the story


Stralend en zelfverzekerd op je grote dag:

Je trouwdag - een dag vol emoties, geluk en liefde. Een dag waarop je wilt stralen als nooit tevoren, omringd door dierbaren die getuige zijn van je liefde. Maar laten we eerlijk zijn, als toekomstige bruid gaat er niets boven het gevoel van perfectie en zelfvertrouwen wanneer je die prachtige bruidsjurk aantrekt. Dit is het hartverwarmende verhaal van Syria en haar zoektocht naar de ultieme trouwjurk, geholpen door de innovatieve technologie van icoone.

Syria: “Op 2 oktober 2021 vroeg mijn vriend mij ten huwelijk. Het was één van de mooiste dagen van mijn leven, ik zat echt op een roze wolk. We konden bijna niet wachten en zo lag onze trouwdatum, een week na onze verloving, al vast.

In december had ik mijn eerste afspraak om een bruidsjurk te kiezen. De eerste bruidswinkel werd aangeraden door mijn vriendinnen. Omdatik mijn lichaam goed ken, wist ik meteen welke soort jurk ik in gedachten had en welk deel van mijn lichaam ik wou accentueren. Toen de verkoopster hiernaar vroeg, was ik blij dat ik mijn duidelijke visie kon delen. Maar niets was minder waar. Ze liet me helemaal niet uitspreken en onderbrak me telkens weer. Ze leek totaal niet naar mij te luisteren, met als gevolg dat ze dus telkens terug tevoorschijn kwam met kleedjes die mij niet mooi stonden of waar ik me niet goed in voelde. 

Dit vond ik enorm jammer omdat het kiezen van een bruidsjurk normaal een persoonlijke, mooie en vreugdevolle gebeurtenis moet zijn. Elk kleed dat ze bracht kwam niet eens in de buurt van wat ik had beschreven. De verkoopster begon haar geduld te verliezen en gaf vervelende opmerkingen over mijn duidelijke visie en ‘dure smaak’. Het voelde echt aan alsof ze mij niet eens wou helpen. 

Uiteindelijk, na het passen van een paar jurken, had ik dan toch iets gevonden dat een beetje in de buurt kwam van wat ik in gedachten had. Bij het passen en het opmeten liet ik weten dat ik graag nog wat wilde afvallen. De verkoopster reageerde hier heel uitbundig op en zei dat het geen goed idee was omdat het me toch niet zou lukken. Ze zei dat ik maximum 5 kilo mocht afvallen omdat ze het kleed anders toch weer zouden moeten laten uitzetten. Dit vond ik erg onprofessioneel en ongepast. Het demotiveerde me compleet. Het was over het algemeen een vreselijke afspraak! Ik stapte in de auto en ik begon onmiddellijk te huilen. 

Zoveel vrouwen dromen ervan om de juiste bruidsjurk te vinden waar ze zich prachtig in voelen. Deze afspraak liet me niet alleen slecht voelen, maar zorgde er ook voor dat ik schrik kreeg voor een volgende afspraak. Het was een grote slag voor mijn zelfvertrouwen. 

Na de feestdagen plande ik met een bang hartje toch een tweede afspraak in bij een andere bruidswinkel in Antwerpen. Daar legde ik opnieuw uit in wat voor kleed ik mezelf zag. Deze keer lieten ze me uitspreken en brachten ze exact wat ik voor ogen had. De verkoopster was vriendelijk en niets was teveel gevraagd. Na 10 jurken te hebben gepast, was ik overtuigd. I said yes to the dress! Ik voelde me stralend en ik voelde me enorm gelukkig. 

Maar toen… het opmeten. Ik liet weer vallen dat ik graag wat kilo’s zou willen verliezen. De verkoopster ging hier heel professioneel mee om. Ze zei dat ze het samen met haar leidinggevende zou bespreken en het dan naar mij zou terugkoppelen. Enkele dagen later werd ik door de verantwoordelijke opgebeld. Ze vroeg of ik een schriftelijk bewijs kon bezorgen dat ik deze kilo’s zou verliezen. Verder vroeg ze ook hoe ik van plan was om deze kilo’s te verliezen en deelde ze dat ze in het afgelopen jaar zelf 17kg was verloren. Ze liet ook weten dat ik haar altijd mocht contacteren als ik meer interesse had in haar persoonlijk traject en de manier waarop zij het had aangepakt. De manier waarop er met mijn plan werd omgegaan was een wereld van verschil met de eerste winkel. Ik voelde me gemotiveerd en had het gevoel dat het zou lukken. De verantwoordelijke deelde me mee hoeveel cm’s op welke plek ik moest verliezen om in het kleed te kunnen passen en wenste me veel succes. 

Het kleed werd uiteindelijk 2 maten kleiner besteld en de verantwoordelijke stelde me gerust, dat gaf mijn zelfvertrouwen weer een boost. 

Na deze afspraak had ik meteen mijn klik gemaakt. Ik ging beter eten, meer water drinken en begon te sporten. De eerste weken waren de resultaten meteen zichtbaar en de centimeters vlogen ervan af. Ook aan mijn huid was er duidelijk een verschil te zien. Ik voelde me goed en was gemotiveerd om verder te gaan. 

Maar na een tijdje werd het moeilijker om de cm’s te verliezen. De motivatie zakte stilletjes weg en de datum kwam steeds dichterbij. Ik had een extra duwtje in de rug nodig. Mijn lieve collega Julie, trainster is van icoone, stelde voor om enkele icoone behandelingen te doen, aangezien deze ideaal zijn om de laatste centimeters te verliezen. Samen met Julie plande ik tien icoone sessies in. Met deze bindweefsel behandeling was het makkelijker om te focussen op de lichaamsdelen waar het wat moeilijker was om natuurlijk af te vallen. De behandelingen waren helemaal niet pijnlijk en gaven me achteraf enorm veel energie. Ik had dat extra duwtje in de rug gevonden. 

In juli was het dan zover. Het moment waar ik zo lang op had gewacht en naartoe had gewerkt was aangebroken. Ik mocht mijn bruidsjurk passen. Met een bang hartje stapte ik in het kleed en excuseerde ik mij alvast voor het geval dat het kleed niet zou passen. Voor ik mijn zin nog kon afmaken zei de naaister:”Maar wat zeg je nu? Het kleed is al dicht!”. Ik wandelde de paskamer uit, keek mijn mama aan en begon te huilen van geluk. Mijn dag kon niet meer stuk want ik had mijn doel bereikt. Alle stress, zorgen en onzekerheden vielen meteen weg. Ik kon weer ten volle genieten van de verdere voorbereidingen voor de trouw. 

Het goed gevoel bleef maar nazinderen. 

Eindelijk was onze trouwdag aangebroken. Mijn trouwjurk hing al enkele dagen thuis. Ik kon het niet laten om er elke dag toch even naar te kijken. 

De dag begon rustig. We startten met make-up en haar. De make-up artiest gaf aan dat ze duidelijke verbetering in mijn huid zag. Het was zo fijn om me ook al zonder de make-up goed te voelen. Stilletjes aan hoorde ik beneden mijn familie al naar binnen komen voor de receptie. Toen wist ik dat het moment was aangebroken om mijn kleed aan te trekken. Mama hielp mij in de badkamer en ook deze keer ging het kleed makkelijk dicht. Ik voelde me mooier dan ooit te voren en ik straalde, ookal zeg ik het zelf. Toen ik in mijn kleed en helemaal opgemaakt naar mijn man toeliep, zag ik hoe verliefd hij naar me keek en dat maakte me alleen maar gelukkiger. “

Syria's verhaal illustreert de reis naar zelfliefde en acceptatie. Het gaat niet alleen om kilo's verliezen, maar om jezelf vinden en omarmen. Een gezonde levensstijl en zelfzorg zijn de basis voor zelfvertrouwen en een stralende huid.

Dus, als je op zoek bent naar die extra boost om te stralen op je trouwdag, denk dan aan icoone. Het is meer dan alleen een technologie - het is een reis naar de beste versie van jezelf. Net zoals Syria, kan jij ook die zelfverzekerde bruid zijn die haar dag met volle glorie omarmt.

De countdown naar jouw grote dag kan nu echt beginnen.

Heb jij ook nood aan dat extra duwtje in de rug? De laatste centimeters die er moeilijk af gaan of gewoon wat strakker in je vel zitten? 

Vind dan hier een icoone center in jouw buurt.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Onze ervaringen

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al je vragen. Heb je graag meer uitleg? Wij helpen je met plezier verder!

Meer infoDemo aanvraag